لنز پین هول در دوربین مدار بسته
لنز پین هول در دوربین مدار بسته چیست ؟
به دوربین هایی که معمولا به لنز های کوچکی مجهز شده اند که سایز لنز بسیار کوچک است و حفره دهانه ورودی نور ، بسیار روزنه کوچک و ارتفاع کمی دارد ، دوربین های PINHOLE (حفره سوزنی) گفته می شود.
خیلی از افراد ذهنیتشان این است که کاربرد این دوربین ها در زمینه دوربین های مخفی کاربرد دارند که این یک ذهنیت اشتباه است و مانند این می باشد که هدف از طراحی و ساختن چاقو برای کشتن باشد در حالی که نیت اصلی ساخت آن کشتن نیست.
هدف از طراحی لنز های PINHOLE در جاهایی می باشد که فضا برای ما اهمیت دارد. به طور مثال در دنده عقب برخی از خودرو ها از لنز Pinhole استفاده می شود.
در بعضی از دوربین هایی که در آسانسور استفاده می شوند ، چون می خواهند که دوربین فضای کمتری را اشغال کند و همچنین ارتفاع ، حجم و سطح مقطع دوربین کم باشد از لنز های پین هول استفاده می شود.
در اصل کاربرد استفاده دوربین های پین هول برای مکان هایی می باشد که فضا و حجم محدود و کم است ، مانند جاهای که نمی توان از بالت یا دام استفاده کرد و می خواهیم دوربین هایی با حجم کم را نصب کنیم تا آن مکان را به طور کامل پوشش دهیم.
از این رو ، هدف ساخت این نوع لنز ها برای استفاده در دوربین های مخفی نبوده است.
البته بعضی از افراد و شرکت ها این دوربین ها را روی بردهای کوچک و ریز سوار می کنند و به عنوان دوربین های مداربسته مخفی از آن استفاده می کنند.
دید در شب لنز Pinhole
به خاطر ساختار کوچک لنز پین هول در دوربین مدار بسته ، آی ار کات در آن ها استفاده نشده است و چون ای ار کات ندارند قابلیت دید در شب نیز ندارند.
پس لنز Pinhole عموما طوری استفاده می شود که دچار مشکلات دید در شب نشویم.
اگر بردی باشد که به نیت لنز های پین هول طراحی شده باشد این ویژگی در آن ها در نظر گرفته شده است ( دید در شب را از نظر دید و فیلتر آی ار به صورت نرم افزاری اصلاح کرده اند).
البته بعضی اوقات لازم است که لنز پین هول را روی برد دیگری استفاده کنیم. اینجا ممکن است این برد همان برد اولی نباشد ولی باز هم می توانیم از لنز Pinhole در جای دیگر استفاده کنیم.
اغلب دوربین های مداربسته فاقد قابلیت دید در شب یا همان مادون قرمز(IR) هستند.
این امر به این دلیل است که در صورت نیاز به استفاده از دید در شب برای دوربین مدار بسته ، مخفی کردن آن به مراتب مشکل تر خواهد شد.
این مدل دوربین ها معمولا در مکان هایی که نور مناسبی وجود ندارد ، دید مناسب نخواهند داشت.
بنابراین باید خدمت شما عزیزان عرض کنیم که برای گرفتن تصویری با کیفیت بسیار مناسب ، باید در محل تصویر برداری نور مناسبی را ایجاد کنید.
همان طور که در مقایسه لنز معمولی و لنز پین هول در ویدیو مشاهده می کنید ، متوجه می شویم که چقدر ارتفاع آن ها با هم متفاوت است و در جاهایی استفاده می شود که حجم کمی مورد نیاز است.
مانند چشمی ها در سیستم های امنیتی که لنز پین هول روی برد آن سوار می شود تا از فضا به نحو احسنت استفاده کنیم (شرایط به گونه ای نیست که لنز آی آر کات را روی آن سوار کنیم).
استفاده از این لنز ها در برد های دیگر
افرادی که کار تعمیرات انجام داده اند به خوبی می دانند که اگر این لنز را بردارید و آن را مستقیما روی برد دیگر بگذارید ، احتمال 90 درصد ، تصویر خوبی مشاهده نمی کنید (تصویر مات است) و احتیاج است که لنز تنظیم شود.
لازم به ذکر است تنظیمات این لنز ها ساده نیست و در دوره های تعمیرات که به صورت کارگاه های حضوری یا مجازی در CCTVGRAM تشکیل می شود به صورت اختصاصی درباره این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد.
در نظر داشته باشید که CCTVGRAM این مطلب را جهت آموزش ارائه کرده است و لنز پین هول در دوربین مدار بسته برای فروش ندارد.
مزایای کلی استفاده از لنز پین هول :
به دلیل ماهیت پنهان این دوربین ها ، اغلب آن ها قابل تشخیص نیستند. این لنز ها دستگاه های کاملی برای ضبط تصاویر ، فیلم ها و حتی صدا به صورت محرمانه و از نزدیک هستند.
دوربین های دارای لنز Pinhole وسیله ضروری جاسوسی هستند.
از مزایای دیگر داشتن این دوربین ها ، زیر نظر گرفتن رفتار افرادی است که از ضبط شدن توسط آن ها آگاهی ندارند.
اگر می خواهید رفتاری را مستند کنید که اگر شخص بداند از او فیلمبرداری می کنید واکنشی نشان نمی دهد ، این گزینه می تواند مفید باشد.
سایر کاربردهای دوربین مداربسته پین هول
- تصویر برداری فیلم های سینمایی و ثبت لحظات خاص
- به عنوان دوربین مداربسته در سیستم های نظارتی و امنیتی در شرایط و موارد خاص
- برخی صنایع و محیط زیست
- فیلم برداری از حیات وحش ، طبیعت ، ثبت لحظات ورزشی
در این مقاله با لنز پین هول در دوربین مدار بسته آشنا شدیم. در صورت علاقه مندی به مشاهده ویدیو های آموزشی بیشتر و شرکت در دوره های تخصصی آموزش ، نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید