سه اصل مهم تخفیف دادن به مشتری



سه اصل مهم در هنگام تخفیف دادن به مشتری
مشتریان در هنگام خرید کالا و خدمات به دلایل مختلفی علاقه مند به دریافت تخفیفهایی هستند که میزان تخفیفهای دریافتی و نحوه ارائه آن به مشتری میتواند سهم مهمی در ایجاد رضایت از خرید در مشتریان ایجاد نماید. در این مقاله قصد داریم شما را با سه اصل مهم تخفیف دادن به مشتری آشنا کنیم.
دلیل تخفیف دادن به مشتری
از دلایل تخفیف دادن به مشتری میتواند عادتهای خرید مشتریان باشد یا ذهنیت اینکه هر خریدی جای تخفیفهایی را دارد و یا عدم تطبیق قیمت اعلامی با قیمتی که در ذهن مشتری برای آن کالا یا خدمات وجود دارد باشد.
فروشنده حرفه ای
یک فروشنده حرفه ای باید با ابزار تخفیفها بصورت حرفه ای برخورد نماید. تا علاوه بر جلب رضایت مشتری، سود مورد نظر خود را برای فروش آن کالا یا خدمات کم ننماید.



برای رسیدن به این اهداف در هنگام تخفیف دادن به مشتری باید از سه اصل زیر استفاده نمایید:
اصل اول: به جای تخفیفهای درصدی از مبلغ، هدیه بدهید
به طور معمول فروشندگان در هنگام تخفیف دادن به مشتری، درصدی از مبلغ فاکتور را کسر نموده و باقیمانده مبلغ را دریافت میکنند، همیشه سعی کنید معادل آن عدد مورد نظر به عنوان تخفیف، یک کالا یا خدمات را به همان ارزش به مشتریان خود به عنوان تخفیف بدهید که رعایت این اصل باعث میشود که مبلغ ورودی به صندوق شما از عدد فاکتور شما کمتر نشود و به علاوه یک کالای دیگر به مشتریان ارائه نموده اید که مبلغ خرید آن کمتر از ارزش ارائه شده به مشتریان میباشد.
اصل دوم: تخفیفهای رند ممنوع
هیج زمانی عددهای رند را به عنوان تخفیف دادن به مشتری خود ارائه نکنید، مشتریان باید احساس کنند که شما سود محاسبه شده و منطقی به کالای خود اضافه کردهاید و حالا انتظار دارند که در هنگام تخفیفهای مجدد شما محاسباتی انجام دهید و یک عدد غیر رند و محاسبه شده را به عنوان تخفیفی به آنها اعلام کنید.



به عنوان مثال می توانید به جای یک تخفیف 500 هزار تومانی بعد از 30 ثانیه محاسبه با ماشین حساب خود، عدد 482 هزار تومان را به مشتری اعلام کنید، اعداد غیر رند محاسبه شده این ذهنیت را برای مشتری به وجود میآورد که شما حداکثر تخفیف ممکن را برای او لحاظ کرده اید.
اصل سوم: بالا بردن مقاوت و زمان
هر چه مشتریان برای بدست آوردن تخفیفها تلاش و زمان بیشتری را صرف کنند، جایگاه ارزشی بالاتری را در ذهن مشتری ایجاد میکند، و نباید به سرعت در هنگام درخواست تخفیف دادن به مشتری به او تخفیفهایی بدهید.
به عنوان مثال مشتری که 5 دقیقه زمان صرف دریافت تخفیفی کرده و 500 هزار تومان تخفیف گرفته است بسیار ناراضیتر از مشتریانی است که 20 دقیقه زمان صرف کرده است و 200 هزار تومان تخفیف دریافت کرده است.
در حالت اول مشتری ممکن است خرید خود را انجام دهد. ولی در نقطه رضایت قرار ندارد. احساس میکند که اگر زمان بیشتری را صرف کرده بود، حتما میتوانست مبلغ بیشتری را تخفیف بگیرد.
“با رعایت این سه اصل در هنگام تخفیف دادن به مشتری، رضایت مشتریان را بالاتر ببرید”
نویسنده: محمد امین طیبی
منبع: CCTVGRAM
دیدگاهتان را بنویسید