.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
نقش مانیتور یا نمایشگر در دوربین مداربسته
در این مطلب در مورد تاثیر و نقش مانیتور یا نمایشگر در پروژه دوربین مداربسته و همچنین انتخاب مانیتور مناسب صحبت خواهد شد. این موضوع که برخی با توجه به متحمل شدن هزینههای فراوان، نمیتوانند تصویر مطلوب داشته باشند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برخی افراد نسبت به اینکه تلاش بسیار میکنند و هزینههای زیادی بر دوش کارفرما میگذارند اما در نهایت تصویر مطلوبی ندارند و کل پروژه زیر سوال میرود.
یکی از عوامل تاثیرگذار در کیفیت تصویری که مشاهده میکنید، انتخاب مانیتور مناسب در پروژه دوربین مداربسته خواهد است. در ادامه به شناخت کلی از مانیتورها و نمایشگرها پرداخته خواهد شد.
شناخت انواع مانیتور:
مانیتورها با تکنولوژی متفاوت و با رزولوشنهای مختلفی ساخته میشوند که در ادامه با انواع آن آشنا خواهید شد. نمایشگرها بر اساس تکنولوژی ساخت به چند دسته CRT، LCD، Plasma، LED و OLED تقسیم میشوند. که توضیحات مختصری در مورد هر کدام داده خواهد شد.
دسته بندی انواع نمایشگر بر اساس تکنولوژی ساخت:
فناوری (CRT (Cathode Ray Tube اولین نوع نمایشگرها بودند که با استفاده از تکنولوژی لامپ تصویر و پرتو کاتدی ساخته شدهاند. این نوع مانیتور بسیار پرمصرف و دارای کیفیت پایینی بودند.
با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، مانیتورهای (LCD (Liquid Crystal Displsy جایگزین نسل قبل شدند که از کیفیت بهتری بهرهمند بودند. در این نوع نمایشگرها از تکنولوژی کریستال مایع میشود.
مانیتورهای (LED (Light Emitting Diode تکنولوژی مشابه به مانیتورهای LCD دارند. تفاوتی که بین این دو نوع نمایشگر وجود دارد در روشنایی پس زمینه آن است. برای روشنایی پس زمینه در مانیتورهای LCD از لامپ فلوسنت استفاده میشود. ولی برای مانیتور LED از لامپ LED یا دیود ساطع کننده نور استفاده شده است.
در فناوری پلاسما (Plasma) از سلولهای مجزایی برای ساخت آن استفاده شده و بین هر سلول از گاز نئونو زنون استفاده میشود. استفاده از این فناوری باعث داشتن کیفیت بهتر رنگها ولی وزن و قیمت بیشتر آن میشود.
جدیدترین فناوری در تولید نمایشگر، OLED میباشد. در این تکنولوژی برخلاف مانیتورهای LED و LCD، لایه مجزایی برای نور پس زمینه وجود ندارد. حذف این لایه مزیت کاهش مصرف انرژی و وزن و همچنین قابلیت مشاهده تصویر از دور طرف نمایشگر را به آن افزوده است.
دسته بندی انواع نمایشگر بر اساس رزولوشن:
ساخت نمایشگرها با روزلوشنهای استانداردی از جمله QVGA، HVGA، WVGA، HD، Full HD، 2K، 4K و 8K صورت میپذیرد. در جدول زیر میتوانید سایز رزولوشنهای استاندارد را در آن مشاهده کنید.
نقش مانیتور و انتخاب نمایشگر مناسب دوربین مداربسته :
گاهی پیش میآید که در پروژهایی از دوربین مداربسته با رزولوشن بالا مثلا 4 یا 5 مگاپیکسل استفاده میشود. بعد از اتمام پروژه انتظاری که از دوربین رزولوشن بالا دارید با تصویر دوربین 2 مگاپیکسل تفاوت چندانی ندارد.
باید علت را بررسی کنید که چرا با وجود هزینههای زیادی که برای این تفاوتها پرداخت شده است، تفاوتی دیده نمیشود. در نهایت در مانیتورینگ تفاوتی میان این دو دوربین دیده نمیشود. اینجاست که نقش مانیتور در پروژه دوربین مداربسته مشخص میشود!
مثال کاربردی از نقش و استفاده مناسب یا نامناسب مانیتور دوربین مداربسته:
وقتی که شما در پروژه دوربین مداربسته از مانیتور با رزولوشن پایین مثلا رزولوشن HD یا Full HD استفاده میکنید، تصویر نهایی که مشاهده میکنید در حدود 2 مگاپیکسل خواهد بود. پس اگر در چنین پروژهای اگر دوربین با رزولوشن 2 مگاپیکسل داشته باشید تصویر مطلوبی از آن خواهید داشت.
حال، اگر در همان پروژه بخواهید از دوربین با رزولوشن بالاتری مثلا 4 یا 5 مگاپیکسل استفاده کنید باز هم در خروجی نهایی، تصویری در حدود 2 مگاپیکسل خواهید داشت. پس در این مورد تصویری که انتظار آن را داشتید، نخواهید داشت. تنها، یک تصویر معمولی را به شما نشان میدهد.
راه حل، در انتخاب مانیتور یا نمایشگر مناسب برای دوربین مداربسته با رزولوشن بالاتر خواهد بود. در چنین پروژهایی که از دوربین با رولوشنهای بالا استفاده شده، باید از مانیتور با کیفیت بهتری مثلا مانیتور با رزولوشن 4K استفاده کنید.
اگر از مانیتور بهتر استفاده کنید، به صورت ناگهانی و به طور واضح متوجه تغییر کیفیت تصویر خواهید شد. تنها در این صورت است که میتوانید تفاوت دوربین 2 و 4 مگاپیکسل را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که در صورت رعایت تمام پروتکلهای ارتباطی دیگر، این تغییرات محسوس خواهد بود.
مقایسه تصویر یک دوربین با دو نمایشگر متفاوت:
برای درک بهتر این مطالب، به دو تصویر زیر توجه کنید. این دو تصویر هر دو با یک دوربین با رزولوشن مگاپیکسل و در یک زاویه و با شرایط یکسان گرفته شده است.
تفاوت این دو تصویر فقط در نقش مانیتور در پروژه دوربین مداربسته است که این تفاوت به طور واضح مشخص است. در عکس سمت چپ از مانیتور با کیفیت 4K و در عکس سمت راست از مانیتور با رزولوشن HD استفاده شده است.
نتیجه گیری:
لازم به ذکر است که باید دقت کنید وقتی برای صرفهجویی در هزینهها از کیفیت مانیتور کم میکنید، باعث پایین آمدن کیفیت کل پروژه خواهد شد.
خواهشمند است که هم خودتان به موضوع نقش مانیتور دوربین مداربسته دقت کنید و هم از کارفرما بخواهید که به این موضوع توجه کند و از مانیتور یا نمایشگر مناسب برای دوربین مداربسته استفاده کنید. برای اجرای پروژه با دوربین مداربسته کیفیت بالا و با رزولوشن بالا حتما از مانیتور با رزولوشن بالا استفاده کنید.نویسنده: امیر رستمیمنبع: اطلاعات نویسنده
تکنولوژی استارلایت دوربین مداربسته چیست؟