• دی 9, 1399

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}

مرخصی زایمان تامین اجتماعی ، 6 ماه یا 9 ماه ؟ قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده مصوب 1392، دارای یک ماده واحده و 2 تبصره است. طبق تبصره دو این ماده واحده، به دولت اجازه داده شده است که مرخصی زایمان تامین اجتماعی را (از 6 ماه) به 9 ماه افزایش دهد. اما مسئله‌ای که این روزها زنان شاغل را درگیر خود کرده، عدم تمکین سازمان تامین اجتماعی از افزایش میزان مرخصی بارداری می‌باشد.

روند سابق به این صورت بود که سازمان تنها 6 ماه را محاسبه و پرداخت می‌نمود. تنها درصورت اعتراض در دیوان عدالت اداری و به موجب رای دیوان 3 ماه باقی مانده را اجرا می‌نمود. تا این که در تاریخ 31/2/ 1398 ، هیئت عمومی دیوان در رای خود به شماره دادنامه 288 الی 305 و 307 ، سازمان تامین اجتماعی را مکلف به پرداخت همه ی 9 ماه مرخصی زایمان تامین اجتماعی دانسته است . بنابراین بدون هیچ ابهامی در جایی که سازمان 6 ماه مرخصی بارداری را می‌پذیرد، 9 ماه کامل را بایستی پرداخت کند .

مرخصی زایمان تامین اجتماعی
مرخصی زایمان تامین اجتماعی

 

شرایط دریافت کمک هزینه مرخصی زایمان تامین اجتماعی یا بارداری و مدارک لازم

در ماده 67 قانون تامین اجتماعی شرایط دریافت کمک هزینه‌ی زمان بارداری را به شرح زیر اعلام نموده است :

• سابقه ی پرداخت حق بیمه 60 روز ظرف یکسال قبل
• عدم اشتغال در زمان مرخصی زایمان
• قبل از شروع مرخصی زایمان یا مشغول به کار باشد یا در مرخصی استحقاقی باشد.
• زایمان برای فرزند چهارم به بعد نباشد.

 

مدارک لازم برای گرفتن کمک هزینه بارداری و حقوق مرخصی زایمان تامین اجتماعی عبارت اند از:

 دفترچه درمانی
 گواهی پزشک معالج
 تائیدیه مراجع پزشکی ذیربط
 فتوکپی کلیه صفحات شناسنامه پدر و مادر
 فتوکپی شناسنامه فرزند
 خلاصه پرونده ترخیص بیمارستان

 

نحوه محاسبه دریافتی کمک هزینه بارداری

قسمت آخر ماده 67 قانون تامین اجتماعی بیان می‌دارد که : ” کمک بارداری ، دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه شده طبق ماده 63 می‌باشد . ” و در ماده 63 این طور آمده است که ” …. آخرين مزد يا حقوق روزانـه بيمـه شـده بـه منظـور محاسـبه غرامت دستمزد ايام بيماری عبارت است از جمع کل دريافتی بيمه شده که به مأخذ آن بيمـه دريافـت شده است در آخرين ۹۰ روز قبل از شروع بيماری تقسيم بر روزهای کار . “

 

کمک هزینه بارداری
کمک هزینه بارداری

 

جمع این دو ماده و منظور اصلی قانون‌گذار این است که، کمک هزینه ی بارداری عبارت است از: دو سوم میانگین دریافتی 90 روز آخر ضرب در تعداد روزهای مرخصی زایمان تامین اجتماعی. باید توجه داشت که منظور از دریافتی در محاسبه ی میزان کمک هزینه ی بارداری ، آن میزان از حقوق است که مبنای پرداخت حق بیمه قرار می‌گیرد. (برای اطلاع بیشتر درباره حق بیمه و نحوه پرداخت آن به مقاله پرداخت حق بیمه و بازنشستگی مراجعه کنید.) برای روشن تر شدن موضوع آن را با مثالی توضیح خواهیم داد .

فرض کنید حقوق فردی یک میلیون و پانصد هزار تومان باشد و در سه ماهه قبل از مرخصی هم تغییری نکرده باشد. با این حساب میانگین 90 روز قبل از شروع مرخصی بارداری تامین اجتماعی 50 هزار تومان می‌باشد. که دو سوم آن حدود 33 هزار تومان می‌باشد. این مبلغ ضرب در 9 ماه مرخصی بارداری یا 270 روز معادل 9 میلیون تومان می‌باشد.نویسنده: محسن قاسمیمنبع: CCTVGRAM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X