لنز (Lenz) دوربین مداربسته چیست؟

داشتن اطلاعات بالا در مورد انواع لنز دوربین مداربسته میتواند شما را در بازار رقابت متمایز کند. انتخاب بهترین نوع lenz باعث اجرای پروژهای قوی از سمت شما میشود. ما در این مقاله صفر تا صد لنز را برای شما توضیح خواهیم داد تا یاد بگیرید از انواع لنزها چگونه و کجا استفاده کنید.
فعالین صنف سیستمهای امنیتی هر روز از واژه لنز استفاده میکنند، ولی شاید درک درستی از آن نداشته باشند. دانستن این موضوع مهم، میتواند باعث رشد و پیشرفت فرد شود و حتی برای مصرف کننده نیز مفید باشد. به دلیل اینکه نصاب یا فرشنده باید بداند که چه نوع لنزی قرار است بفروشد تا مشتری را برای خرید قانع کند.
لنز (LENS) دوربین مداربسته چیست؟
لنزها از عدسیها تشکیل شدهاند و به تعدادی از عدسیهای Optical میگویند که داخل یک استوانه پلاستیکی برای انتقال نور منعکس شده از اشیا به روی CCD قرار گرفتهاند. قبلا عدسیهای داخل لنز دوربین مداربسته از جنس شیشه انتخاب میشد، اما الان با پیشرفت تکنولوژی لنزهایی تولید میشود که از جنس پلاستیک به جای شیشه استفاده میگردد. بدلیل همین قیمت آنها کمتر شده است.
CCD
CCD مخفف شده واژه Charge Copled Device است و یک نوع سنسور میباشد. این سنسور مجهز به چیپ تصویر حساس به نور میباشد. در این سنسور، منطقه تحت پوشش به تعداد زیادی پیکسل تقسیم شدهاند، تصویرها از لنزها به سطوح چیپها میرسند و به نسبت نور ورودی به هر پیکسل، یک میزان مشخص بار الکتریکی در آن پیکسل ایجاد میشود.
نحوه انتخاب لنز دوربین مداربسته
در هنگام انتخاب، باید وظایفی را که این lenz انجام میدهد را بررسی کنید. سه عامل مهم در انتخاب وجود دارد: مکان نصب، منطقه تحت پوشش و حداکثر مسافتی که سیستم ردیابی در آن عمل خواهد کرد.
فاصله کانونی در لنزها
به طور کل دو نوع لنز در دوربین مداربسته زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. لنزهایی با فاصله کانونی ثابت و لنزهایی با فاصله کانونی متغیر. فاصله کانونی، نشان دهنده زاویه دید افقی و عمودی موثر لنز می باشد. به عبارت دیگر فاصله کانونی lenz، اندازه تصویر بر روی صفحه نمایش را مشخص میکند. در یک تعریف کلی و ساده می توان گفت که فاصله کانونی مساحتی است که لنز تحت پوشش تصویری قرار میدهد.
انواع لنز دوربین مداربسته
- ثابت (تک کانونی)
- واریفوکال
- لنز بزرگنمایی
- فیش آی
لنز ثابت (Fix) دوربین مداربسته
این نوع lenz یک مقدار فاصله کانونی ثابت دارند. آنها به تنظیم نیاز ندارند در نتیجه نمی توان زاویه دید دوربین را تغییر داد.
واریفوکال (Varifocal)
به شما این امکان را میدهد که فاصله کانونی را به صورت دستی و به دلخواه تنظیم کنید. چنین لنزی را میتوان بر اساس جسم مورد نظر تنظیم کرد.
لنز بزرگنمایی
این نوع از انواع لنز دوربین مداربسته مجهز به موتور برای تغییر فاصله کانونی در حالت اتوماتیک هستند که در دوربینهای PTZ استفاده میشوند. این Lenz به شما این امکان را میدهد که زاویه دید را تغییر دهید و منطقه مشاهده را مقیاس بندی کنید. به طور معمول ، این لنزها به سیستم فوکوس خودکار مجهز میباشند.
فیش آی (پانورما)
لنزهای پانوراما یا فیش آی دارای زاویه دید 360 درجه میباشند. با وجود این نوع لنز دوربین مداربسته، دیگر نقطه کوری در محل مورد نظر نخواهد بود.
انواع زاویه دید لنزها
زاویه باریک (3-30 درجه): برای کنترل بخشهای کوچک استفاده میشود مثل: راهروها و پلهها
زاویه متوسط (30-70 درجه): از آنها در سیستمهای نظارت تصویری در زمینهای بازی یا ورزشی ، پارکینگها ، دفاتر کوچک یا محلهای انبار استفاده میشود.
زاویه باز (تا 95 درجه): از آنها برای نظارت بر سالنهای بزرگ، ورودیهای بزرگ، حیاط خانهها استفاده میشود.
پانوراما (360 درجه): جهت مشاهده کل یک اتاق یا کل خیابان از آنها استفاده میشود.
انواع فاصله کانونی لنز دوربین مداربسته
لنزها توسط اعدادی تعیین میشوند که فاصله کانونی آنها را مشخص میکند. جهت تعیین فاصله کانونی از عبارت F استفاده میشود. رایج ترین لنزهای مورد استفاده در مونتاژ دوربینهای مداربسته داری فاصله کانونی F 2.8 ، F 3.6 ، F 2.8-12 میباشند.
F 2.8 و F 3.6
برای فاصله کانونی ثابت بر حسب میلی متر استفاده میشود. به عنوان مثال ، لنز F 2.8 به معنای لنز 2.8 میلی متری با فاصله کانونی ثابت است.
F 2.8-12
برای فاصله کانونی قابل تنظیم بر حسب میلی متر استفاده میشود. F 2.8-12 یعنی این یک لنز بزرگنمایی 2.8 تا 12 میلی متر است. در دوربین هایی که در آنها lenz زوم نصب میشود، مثل دوربین های واریفوکال مورد استفاده قرار میگیرد.
انتخاب لنز مناسب برای دوربین مداربسته تحت تأثیر فاصله کانونی آن است. هرچه مقدار فاصله کانونی بزرگتر باشد، زاویه دید کوچکتر خواهد بود. علاوه بر این، همانطور که قبلا گفتیم، برای انتخاب lenz، باید در مورد محل نصب دوربین آن تصمیم بگیرید.
نویسنده: عابد کاظمی |
منبع: CCTVGRAM |
دیدگاهتان را بنویسید