دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) چیست؟
دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)
دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)، نوعی دوربین است که انتقال اطلاعات و دریافت اطلاعات در آن از طریق شبکه بر مبنای پروتکلهای شبکه انجام میشود.انتقال اطلاعات در این نوع دوربینها از طریق کابل شبکه صورت میگیرد. ذخیره تصاویر در این دوربینهای مداربسته به دو صورت زیر انجام میشود:
- استفاده از نرم افزار
- استفاده از NVR
طرز کار دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین مداربسته تحت شبکه IP ، تصویر محیط را دریافت کرده و آن را به اطلاعات دیجیتال تبدیل مینماید و به سمت دستگاههای ضبطکننده فرستاده میشوند. هر شرکت تولید کننده سیستمهای مداربسته شبکه، پروتکلی مختص به خود را برای دوربینهای تولید شده استفاده میکند. این کار موجب میشود که در یک سیستم مداربسته شبکه از چند دوربین متفاوت برای یک سیستم یکپارچه نمیتوان استفاده کرد. تنها راه استفاده از دوربینها به این صورت تطابق آنها با پروتکل ONVIF است. ONVIF یکی از رایج ترین پروتکلی است که برای دوربین تحت شبکه مورد استفاده قرار میگیرد تا بتوانند با NVR ارتباط تعاملی داشته باشند. یعنی اگر یک NVR یا دوربینی که با ONVIF سازگاری داشته باشند میتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و خروجی ویدیوهای هر دوربین تحت شبکه به NVR ارسال شود.
تبدیل تصویر محیط به اطلاعات دیجیتال
تبدیل تصویر محیط به اطلاعات دیجیتالی توسط حسگر تصویر انجام میشود. چیپ تصویر این دوربینها میتواند یکی از چیپهای تصویر مگاپیکسل CCD یا CMOS باشد اما به دلیل هزینه ساخت بالا و پیچیدگی معمولا در این دوربینهای مداربسته از چیپ تصویر از نوع CMOS استفاده میشود.
ویژگی دیگر دوربین مداربسته تحت شبکه مجهز بودن آنها به ضبط صدا است و انتقال صدا و تصویر در آنها بر پایه کابل شبکه است. همچنین زمانی که در محل قرار ندارید و ویژگی ضبط تصویر از محیط را فعال کردهاید امکان ضبط وقایع و مشاهده کامل آنها در زمان دیگر وجود دارد.
دوربین مداربسته تحت شبکه مجهز به لنزهای قدرتمندی هستند که امکان بزرگنمایی چند ده برابری، چرخش تمام درجه در حالت افقی یا عمودی و مشاهده با کیفیت تصاویر در شب را دارند.علاوه بر این امکانات مدیریت آلارم با قابلیت تنظیم حساسیت و موقعیت حرکت در تصویر نیز وجود دارد.
نحوه انتقال تصاویر در دوربین های مداربسته IP
همانطور که گفته شد نحوه انتقال تصاویر برای این دوربینهای از طریق اینترنت و شبکههای کامپیوتری صورت میگیرد. بدین صورت که برای انتقال تصاویر دوربین ابتدا باید این دوربین ها را از طریق پورت RJ45 به سوئیچ شبکه متصل کرد و سپس سوئیچ با استفاده از یک پورت خروجی تصاویر ارسالی دوربین ها را به سوی دستگاه ضبط مرکزی که NVR بهمنظور مدیریت و ذخیره سازی تصاویر ارسال میکند.
کیفیت تصویر دوربین های مداربسته IP
بزرگترین مزیت دوربینهای شبکه محدود نبودن کیفیت تصویر آنهاست. نحوه دخیره و ارسال تصاویر در این دوربین بصورت دیجیتال میباشد. برای اندازه گیری میزان کیفیت آنها از معیار مگاپیکسل استفاده میشود. درحال حاضر دوربینهای با کیفیت بین 1.3 تا 5 مگا پیکسل به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. کیفیت تصویر بالاتر از 5 مگا پیکسل تنها در دوربینهای تخصصی و در برندهایی خاص قابل دسترسی خواهد بود.
این نوع تکنولوژی در حقیقت نوعی تکنولوژی حفاظتی و حراستی از مکانهای بسیار مهم است. قابلیت ضبط و نگهداری تصویر را در مقادیر بسیار گسترده را دارند. آنها از لحاظ امنیتی بسیار پیشرفته هستند. قابلیت استفاده از چندین دوربین به طور همزمان را دارند. بعضی از دوربینهای تحت شبکه دارای جایگاهی برای اتصال کارتهای حافظه SD Card هستند تا بتوان تصاویر را بصورت عکس در آن ذخیره کرد.
تغذیه دوربین های مداربسته IP
دوربینهای شبکه را میتوان از دو طریق تغذیه کرد:
- تغذیه از طریق منبع تغذیه یا اداپتور:
- تغذیه از طریق کابل شبکه یا به صورت POE:
در این روش دوربین مداربسته تحت شبکه، کار انتقال تصویر و تأمین انرژی مورد نیازش را ازطریق کابل شبکه دریافت میکند. در صورت تغذیه POE دیگر نیازی به نصب آداپتور در کنار دوربین نیست و تمامی هزینه و پیچیدگیهای کابل کشی تغذیه حذف میشود.
مزایای استفاده از دوربینهای تحت شبکه
- بالا بودن کیفیت تصاویر دریافتی نسبت به نوع آنالوگ
- نصب آسان
- کنترل از راه دور و دسترسی آسان
- عملکرد زوم دیجیتال 16 برابر تا 42 برابر
- استفاده بیسیم
- امکان ذخیره تصاویر روی دوربین مداربسته IP
- تشخیص عبور از خط، شمارش سوژه، تعقیب سوژه، تشخیص آتش، تشخیص اشیا گم شده یا بجا مانده و فنس الکترونیکی
- قابلیت پردازش تصاویر دوربین مداربسته تحت شبکه
- مقرون به صرفه بودن
معایب استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه
- نیاز به داشتن مقداری دانش شبکه برای نصب و راهاندازی این گونه از سیستم دوربین IP
- هزینه بالای تهیه تجهیزات آن نسبت به نوع آنالوگ AHD
نویسنده: تیم فنی cctvgram
منبع: اطلاعات نویسنده
دیدگاهتان را بنویسید