• آذر 2, 1399

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}

در این مطلب شما با کاربرد پروتکل آنویف onvif آشنا خواهید شد و خواهید دانست که این تکنولوژی چیست و چه کاری انجام می‌دهد. همچنین خواهید دانشت که کاربرد آن در سیستم دوربین مداربسته چیست و چه نقشی دارد.

 

ماهیت پروتکل آنویف onvif :

برای درک بهتر موضوع، مساله کاربرد پروتکل آنویف با یک مثال گفته می‌شود.

فرض کنید که چند نفر قصد برقرای ارتباط با یکدیگر را داشته باشند. این افراد با زبان‌های مختلف قصد برقراری ارتباط با فردی یا افرادی را دارد که زبان متفاوت از او را دارند. این افراد هر یک به زبان خود صحبت می‌کنند و زبان دیگری را متوجه نمی‌شوند. اگر چنین شرایطی حاکم باشد هیچ گاه ارتباط بین این افراد برقرار نمی‌شوند و آشنایی صورت نمی‌پذیرد.

راه حل برقراری ارتباط بین چند فرد با زبان متفاوت چیست؟ داشتن یک زبان واحد. مسلما وقتی همه با یک زبان واحد صحبت کنند ارتباط و آشنایی به راحتی صورت می‌پذیرد. مثلا اگه انگلیسی را به عنوان زبان واحد درنظر بگیرید، در این صورت افراد علاوه بر زبان خود، با زبان انگلیسی می‌توانند با دیگران ارتباط بگیرند.
پس زبان واحد برای برقرای ارتباط میان چند فرد که زبان‌های متفاوتی دارند، ساخته شده است.
پروتکل آنویف نقش این زبان واحد را برقرار می‌کند. یعنی کاربرد پروتکل onvif زبان واحد و مشترک میان محصولات مختلف از برندها و کمپانی‌های مختلف است.

کاربرد پروتکل آنویف Onvif
کاربرد پروتکل آنویف Onvif

 

پروتکل آنویف زبان مشترک میان محصولات کمپانی‌ها:

قبلا هر کمپانی سازنده محصولات، برای خود یک زبان مشخص داشت. با این زبان مشخص و اختصاصی می‌توانست میان محصولات خود ارتباط برقرار کند. برای مثال شرکتهای معروف LG، سامسونگ، سونی و پاناسونیک، هر کدام پروتکل اختصاصی خود را دارند که میتوانند میان محصولات خود به این پروتکلها ارتباط برقرار کنند.

برای برقراری ارتباط میان محصولات یک کمپانی با محصولات کمپانی دیگر، پروتکل آنویف شناسایی و ساخته شد. همین باعث ایجاد ارتباط میان محصولات کمپانیها با یکدیگر شد. قبلا که onvif وجود نداشت، محصولات سیستمهای نظارت تصویری فقط با برند خود ارتباط برقرار میکرد. یعنی دوربین یک کمپانی توسط دستگاه کمپانی دیگر شناسایی نمیشد.

امروزه با به کار گرفتن پروتکل آنویف در ساخت محصولات، کمپانیها میتوانند محصولات خود را به دیگر شرکتها عرضه کنند و خود، از محصولان آنها استفاده نمایند. این مزیت بسیار بزرگی در میان کاربران سیستم نظارت تصویری محسوب میشود.

 

عملکرد و کاربرد onvif به چه صورت است؟

دستگاه ضبطکننده تصویر که دارای پروتکل آنویف باشد، درخواستی را به کل شبکه ارسال میکند. در صورتی که درآن شبکه، دوربین با پروتکل onvif وجود داشته باشد، پاسخی را به دستگاه برمیگرداند. این پاسخ شامل اطلاعات سازنده، نوع دوربین و اطلاعات دیگری درباره دوربین میباشد.

دستگاه بر اساس اطلاعات دریافتی از دوربین که از طریق پروتکل آنویف ارسال شده است، میتواند تصاویر دوربین مداربسته را دریافت کند. حتی میتواند قابلیتهای دوربین مثل تشخیص چهره، تشخیثص حرکت و دیگر قابلیتها را فعال کند.

 

انواع نسخهها:

پروتکل آنویف نسخه های زیادی دارد و در هر نسخه تغییراتی انجام شده است. ممکن است که در نسخه اولیه، قادر به گرفتن یک سری اطلاعات از دوربین بوده است که در نسخههای بعدی، آن اطلاعات حذف شده باشد. اگر دوربین از یک نسخه و ورژن باشد و دستگاه از یک نسخه دیگری از پروتکل onvif باشد، ممکن که دوربین شما در شبکه، توسط دستگاه، شناخته و یا حتی پیدا نشود.

آنویف
کاربرد پروتکل آنویف ONVIF

 

اشتباه رایج در مورد onvif:

گاها این اشتباه پیش میآید که شاید پروتکل آنویف برای انتقال تصویر است اما اینطور نیست. بلکه فقط برای شناختن تجهیزات onvif و دریافت اطلاعات آن در شبکه میباشد. این بدین معناست که پروتکل onvif قابلیت انتقال تصویر را ندارد.

 

انتقال تصویر توسط پروتکل RSTP به واسطه آنویف:

انتفال تصویر در شبکه محلی با rtsp انجام میشود اما این آدرس در هر دوربین مداربستهای متفاوت است و هر کمپانی، آدرس خاص خود را انتخاب میکند. بنابراین برای انتقال تصویر باید از طریقی، این آدرس از دوربین گرفته شود. این امر با پروتکل آنویف صورت میپذیرد.

در واقع در درخواستی که دستگاه، به دوربین مداربسته ارسال میشود، آدرس rtsp دوربین هم برای دستگاه ارسال میشود. با این کار دستگاه میفهمد که باید از این آدرس برای تصویر گرفتن از دوربین استفاه کند.در نهایت با گرفتن این آدرس، به دوربین متصل میشود و تصویر دوربین را میگیرد و انتقال تصویر صورت میپذیرد.نویسنده: امیر امراییمنبع: CCTVGRAM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X