• بهمن 28, 1399

اگر تصمیم دارید که سیستم‌های امنیتی خود را بروز رسانی کنید یا قصد دارید دوربین مداربسته AHD خریداری کنید، حتما این مقاله را مطالعه کنید. در این مقاله اطلاعاتی درمورد دوربین ای اچ دی به شما داده می‌شود و هر آنچه که لازم باشد در اختیارتان قرار می‌گیرد که بتوانید آن ها را بهتر بشناسید و انتخاب درستی داشته باشید.

 

انواع دوربین‌های مداربسته

دوربین‌های مداربسته، دوربین‌هایی هستند که معمولا برای نظارت یا کنترل بر اماکن داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها به گروه‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. این دوربین‌ها را هم بر اساس شکل ظاهری و هم بر اساس تکنولوژی تقسیم بندی می‌کنند. از نظر تکنولوژی ساخت، به سه دسته کلی دوربین‌های آنالوگ، دیجیتال و تحت شبکه تقسیم بندی می‌شوند. در این مقاله به معرفی دوربین مداربسته AHD پرداخته می‌شود.

 

تاریخچه دروبین مداربسته AHD

اولین دوربین‌هایی که به بازار عرصه شدند، دوربین مداربسته با تکنولوژی آنالوگ بودند. اگر مروری بر تاریخچه دوربین‌ها داشته باشید، متوجه این موضوع می‌شوید که دوربین‌های آنالوگ، از اولین نوع دوربین‌ها بوده اند و شهرت فراوانی داشته اند. با پیشرفت تکنولوژی، دوربین‌های آنالوگ جای خود را به دوربین مداربسته AHD (ای اچ دی) دادند و خود، منسوخ شدند. هر چند که هنوز برخی افراد در پروژه‌های قدیمی از آن استفاده می‌کنند.

 

معرفی دوربین مداربسته AHD

دوربین مداربسته AHD از خانواده دوربین‌های HD می‌باشند. ای اچ دی مخفف کلمه Analog High Definition به معنای آنالوگ با کیفیت بالا می‌باشد. همانطور که از اسم آن پیداست، دوربین‌های AHD نسل جدید آنالوگ می‌باشند.

دوربین‌های مداربسته آنالوگ عملیات دریافت و ارسال تصاویر را به دستگاه ذخیره ساز، در بستر کواکسیال انجام می دهد. زیر ساخت دوربین ای اچ دی نیز مانند آنالوگ می‌باشد و برای ارسال تصاویر به دستگاه، از بستر کواکسیال استفاده می‌شود. اما تفاوت‌هایی میان تکنولوژی دوربین مداربسته AHD با آنالوگ وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

معرفی دوربین مداربسته AHD

 

اساس کار دوربین ای اچ دی و مقایسه آن با آنالوگ

اساس کار دوربین ای اچ دی بر پایه انتقال تصاویر بر مبنای سیستم‌های تلویزیونی دیجیتال می‌باشد. در این تکنولوژی، اطلاعات به صورت آنالوگ انتقال پیدا می‌کنند اما نوع کدگذاری آن‌ها امکان انتقال اطلاعات با حجم بیشتر را ایجاد می‌کند. این قابلیت، باعث می‌شود که بتوان دوربین مداربسته AHD با کیفیت بهتری را عرضه کرد.

تفاوت اساسی دوربین ای اچ دی با آنالوگ در پردازش اطلاعات در مدار AHD می‌باشد. پردازنده مرکزی در مدار دوربین‌های AHD اطلاعات را به صورت دیجیتالی پردازش می‌کند.  همچنین دستگاه ذخیره ساز یا دستگاه آشکار ساز که به دستگاه dvr معروف است نیز اطلاعات را به صورت دیجیتالی پردازش می‌کند.

 

سنسور تصویر

تصویر توسط سنسور تصویر در بردهای دوربین ای اچ دی تشکیل شده و پردازه مرکزی (CPU) آن‌ها را پردازش می‌کند. از آنجایی که انتقال اطلاعات در دوربین مداربسته AHD به صورت آنالوگ و در بستر کابل‌های کواکسیال صورت می‌پذیرد، AHD بعد از پردازش اطلاعات، آن ها را به صورت آنالوگ روی بستر کواکسیال به طرف دستگاه DVR ارسال می کند.

در سمت دیگر، دستگاه DVR اطلاعات تصویر را که به صورت انالوگ بوده، دریافت و تبدیل به دیجیتال می‌کند.پس از آن،  اطلاعات دیجیتال را پردازش و در نهایت آن‌ها را ضبط می‌کند یا به نمایش می‌گذارد.

 

مقایسه کیفیت AHD با آنالوگ

تصاویر دوربین‌های آنالوگ با کیفیت TV-LINE که واحد کیفیت آنالوگ می‌باشد، ساخته می‌شوند. برای مثال کیفیت دوربین‌های آنالوگ، 700 تی وی لاین، 900 تی وی لاین و در نهایت 1000 تی وی لاین می‌باشد. دوربین مداربسته AHD که نسل جدید این دوربین‌های آنالوگ می‌باشد، از کیفیت بالاتری بهره مند هستند. کیفیت دوربین ای اچ دی به صورت دیجیتال بیان می‌شود و واحد آن مگاپیکسل می‌باشد.

کمترین رزلوشن یا کیفیت این دوربین‌ها ، 720P یا 1 مگاپیکسل می‌باشد. بعد از آن دوربین مداربسته AHD با کیفیت تصویر 1.3، 2، 3، 4 و 5 مگاپیکسل به بازار عرضه شد. در ای اچ دی با محدودیت کیفیت تصویر روبرو هستید و پیشرفت آن‌ها نهایتا تا 8 مگاپیکسل امکان پذیر می‌باشد که از معایب ای اچ دی به حساب می‌آید.

 

انواع دوربین مداربسته AHD

همانطور که قبلا گفته شد، دوربین‌های AHD از نظر کیفیت می‌توانند از رزلوشن 1 مگاپیکسل تا 8 مگاپیکسل داشته باشند. همچنین دوربین های ای اچ دی می‌توانند از لحاظ شکل ظاهری انواع مختلفی داشته باشند. از انواع دوربین مداربسته AHD می‌توان به دام، بالت، چشم ماهی، باکس، مینیاتوری و غیره اشاره کرد. جهت اشنایی بیشتر با انواع دوربین‌ها از نظر شکل ظاهری می‌توانید به مقاله انواع دوربین‌ها از لحاظ ظاهری مراجعه نمایید.

ممکن است با خود فکر کنید که دوربین‌های فیش آی یا چشم ماهی، دوربین‌های تحت شبکه هستند، اما اینگونه نیست و امکان داشتن دوربین با لنز خیلی واید در دوربین مداربسته AHD نیز وجود دارد.

همچنین دوربین‌های ای اچ دی وجود دارند که می‌توانند دید در شب رنگی داشته باشند که به آن ها اصطلاحا استارلایت گفته می‌شود. این نوع دوربین‌ها می‌توانند نور مرئی یا همان نور مادون قرمز داشته باشند.

انواع دوربین ای اچ دی

 

تفاوت دوربین مداربسته AHD با دوربین‌های دیگر از لحاظ شکل ظاهری

ای اچ دی از نظر شکل ظاهری تفاوتی با آنالوگ ندارد و نمی‌توان از ظاهر تشخیص داد که کدام آنالوگ و کدام دوربین مداربسته AHD می‌باشد. تنها راهی که برای تشخیص آن وجود دارد، تصویر گرفتن و مشاهده آن است. اما AHD و دوربین‌های تحت شبکه تفاوت ظاهری با هم دارند که تفاوتشان در کابل آن‌ها می باشد. در کابل دوربین‌های ای اچ دی فیش BNC ولی در کابل تحت شبکه سوکت شبکه مورد استفاده قرار گرفته است.

 

نصب دوربین مداربسته AHD

مزیتی که در نصب دوربین مداربسته AHD وجود دارد، این است که در بستر کواکسیال می‌باشند. این مزیت به شما این امکان را می‌دهد که برای بهبود و به روز رسانی پروژه‌های قدیمی که آنالوگ بوده اند نیاز به کابل کشی دوباره نداشته باشد و در همان بستر بتوان پروژه جدید با ای اچ دی داشت. کابل‌های کواکسیال RG59 می‌توانند انتقال تصاویر آنالوگ دوربین‌های AHD را انجام دهند. حداکثر متراژ قابل استفاده این کابل‌ها بستگی به جنس کابل دارد. جهت اطلاعات بیشتر در مورد کابل‌های کواکسیال مقاله انتخاب کابل کواکسیال را مطالعه فرمایید.

روش نصب بدین صورت است که از هر دوربین به سمت دستگاه ذخیره ساز DVR، یک کابل کواکسیال استفاده شود. این یکی از معایب دوربین مداربسته AHD برای اجرای پروژه‌های بزرگ محسوب می‌شود چرا که دوربین‌های تحت شبکه این گونه نیستند و در پروژه‌های بزرگ راحت تر هستند. پس از دوربین‌های ای اچ دی نمی‌توان در پروژه‌های خیلی بزرگ استفاده کرد و کابل کشی آن محدود می‌باشد. علاوه بر آن، از آنجایی که از هر دوربین تا دستگاه DVR یک کابل باید کشیده شود، ممکن است هزینه‌های خیلی زیادی به کارفرما القا شود و پروژه گران شود.

 

نکته قابل توجه در پروژه ها

استفاده از تجهیزات با جنس مرغوب در پروژه‌های ای اچ دی بسیار اهمیت دارد، چرا که دوربین مداربسته AHD بسیار نویزپذیر هستند و اگر از تجهیزات مطلوب استفاده نشود، تصاویر دچار نویز می شوند و از کیفیت آن‌ها کاسته می‌شود.

 

امکانات هوشمند

امکاناتی هوشمند در دوربین‌های ای اچ دی وجود دارد که می‌توان از آن ها در پروژه استفاده کرد. از قابلیت‌های هوشمندی که در دوربین مداربسته AHD می‌توان یافت تکنولوژی تشخیص چهره، 2DNR، WDR، BLC و غیره می باشد. اما اگر کارفرما قابلیت‌های هوشمند زیادی از شما بخواهد و پروژه گسترده‌ای داشته باشید، استفاده از دوربین ای اچ دی نیاز کارفرما را برآورده نخواهد کرد.

پس به صورت کلی اگر انتظارات شما از دروبین‌های مداربسته، محدود باشد، دوربین مداربسته AHD می‌توانند انتظارات شما را برآورده کنند در غیر این صورت باید از تحت شبکه استفاده کنید.

 

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد…

 نویسنده: زهرا حسن شاهی
 منبع: CCTVGRAM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X