عیب یابی دستگاه های آشکارسازDVR، آشنایی با مشکلات و راه حل های برطرف نمودن آنها، همواره یکی از دغدغه های مهم فعالان در حوزه سیستم های امنیتی است. در این مقاله به آموزش مشکلات رایج در دستگاه DVR و نحوه رفع آنها خواهیم پرداخت.
مشکلات رایج در دستگاه DVR:
1.عدم شناسایی هارد:
یکی از رایج ترین مشکلات دستگاههای DVR برای فعالان سیستمهای امنیتی، عدم شناسایی هارد توسط دستگاه DVR میباشد که دلایل مختلفی دارد. اگر دستگاه پیغام عدم شناسایی هارد را داد چندین احتمال وجود دارد:
الف) مشکل پاور دستگاه DVR:
اگر پاور دستگاه DVR ضعیف شده باشد هارد، توان مناسب به آن نرسیده روشن نمی شود. در نتیجه دستگاه پیغام عدم شناسایی هارد را می دهد.
ب) نرسیدن برق کافی به مین برد دستگاه DVR:
برای اینکه مطمئن شویم تغذیه مناسب به دستگاه میرسد باید از طریق یک دستگاه ولت متر، ولتاژ سیم قرمز و زرد که به مین برد وصل شده را اندازه گیری میکنیم.
ابتدا سیم سیاه ولت متر را به سیم سیاه منبع تغذیه وصل کنید. سپس سیم قرمز ولت متر را یکبار به سیم قرمز و یکبار هم به کابل زرد منبع تغذیه هارد وصل میکنیم. در حالت اول (وقتی سیم قرمز ولت متر به سیم قرمز تغذیه هارد متصل است) حتماً باید ولتاژ ۵ ولت را دریافت کنیم. در حالت دوم (وقتی سیم قرمز ولت متر به سیم زرد تغذیه هارد متصل است حتماً باید ولتاژ ۱۲ ولت را دریافت کنیم اگر ولتاژ سیم قرمز 11.7 باشد ایرادی ندارد. اما ولتاژ سیم زرد، حتما باید همان ۵ ولت باشد. پس رسیدن ولتاژ مناسب به برد دستگاه HVR بسیار مهم است.
ج) خرابی خود هارد دستگاه:
برای بررسی این مشکل دستگاه DVR را با یک هارد جدید تست میکنیم.
2.ذخیره نشدن تاریخ دستگاه DVR:
ذخیره نشدن تاریخ، بر روی دستگاه DVR علتهای مختلفی دارد از جمله:
الف) باتری مادربرد:
یکی از مهمترین علت بروز این مشکل در دستگاه DVR کاهش ولتاژ باتری است که، بر روی مادربرد قرار دارد. ولتاژ این باطری باید برابر با 3 تا 3.3 ولت باشد. کاهش ولتاژ باتری به میزان 2.2 تا 3.3 ولت ایرادی ندارد. اما اگر ولتاژ به میزان بیشتری کاهش پیدا کند، دستگاه با مشکل روبرو خواهد شد و باعث ذخیره نشدن تاریخ DVR می شود. برای رفع این مشکل ابتدا برق دستگاه را قطع و، ولتاژ را اندازه گیری کنید. اگر ولتاژ باتری زیر2.7 بود باتری را تعویض کنید.
ب) بخش انجام پردازش زمانی:
اگر دست به تعویض باتری زدید و مشکل برطرف نشد، ممکن است قسمتی که کار پردازش زمانی دستگاه DVR را انجام میدهد خراب شده باشد. باید قطعات این قسمت را بشناسید و دست به تعمیر آنها بزنید.
3.بازیابی رمز دستگاه DVR:
برای حل این مشکل پلتفرم های متفاوتی وجود دارد. برای هر کدام از این پلتفرم ها نیز راه حلهای مختلفی است. ما در اینجا به چند مورد از آنها به صورت تیتروار می پردازیم.
1. بازیابی با Clear Cmos:
انجام این کار با خارج کردن باتری که بر روی برد قرار دارد و سپس مجدداً در جای خود قرار دادن انجام می شود. در این حالت تنظیمات دستگاه به حالت کارخانه بر می گردد. اما انجام این کار به تنهایی باعث بازگشت رمز نمی شود. در واقع Clear cmos در دستگاههای DVR استارت برای انجام مراحل بعدی است.
2. بازیابی توسط رمز مادر یا رمز پیش فرض:
به وسیله رمز مادر و یا رمز پیش فرض دستگاه DVR (بعضی از دستگاه ها) ممکن است دستگاه بالا بیاید.
3. بازیابی توسط نرم افزار:
بعضی از دستگاههایDVR به نحوی ساخته شده اند که با استفاده از نرم افزارهای تحت ویندوز، میتوان کار بازیابی رمز آنها را انجام داد. مثلا می توان از Super Password استفاده کرد.
4. بازیابی توسط نرمافزارهای موبایل:
برخی از دستگاههای DVR می توانند با اپلیکیشن های نصب شده بر روی گوشی ارتباط برقرار کرده. ما میتوانیم به وسیله آنها رمز دستگاه خود را بازیابی کنیم.
5. بازیابی توسط فلش کردن:
برخی مواقع کار به سادگی پیش نرفته و ما نمی توانیم به راحتی رمز دستگاه را بازیابی کنیم. در این مرحله به سخت افزار دستگاه متوسل شده و دستگاه DVR را فلش می کنیم. البته این راهحل علاوه بر اینکه مشکلاتی را به دنبال دارد، نیاز به یک سری تجهیزات سخت افزاری، نرمافزار هایی که قبلا باید ذخیره میکردیم و غیره دارد.
جمع بندی:
آموزش های لازم برای رفع مشکلات رایج دستگاه های اجرایی آن را به شما دادیم اما در حالت کلی اگر زیرساخت و تجهیزات رفع این مشکلات را ندارید حتما به متخصص های فنی در حوزه تجهیزات امنیتی مراجعه کنید
[gravityform id=”13″ title=”true” description=”true”]