بررسی مشکلات کابل ترکیبی در دوربین مداربسته
کابل ترکیبی کابلی آشنا در میان افرادی که در حوزه سیستمهای نظارت تصویری مشغول به فعالیت هستند، میباشد. در این مطلب در مورد بررسی مشکلات کابل ترکیبی دوربین مداربسته که در یک پرژه میتواند به وجود آورد، صحبت خواهد شد.
اجزاء کابل ترکیبی
همانطور که مطلع هستید، کابل ترکیبی از دو قسمت که شامل یک رشته کابل کواکسیال (RG59) و دو رشته سیم برای تغذیه میباشد، تشکیل شده است. اما آیا میدانید با انتخاب نادرست و نداشتن اطلاعات، همین دو رشته سیم نازک در خیلی از پروژهها میتوانند مشکلساز شوند و مشکلات بزرگی در کابل ترکیبی ایجاد شود؟ پس داشتن اطلاعات در مورد این کابلها میتواند در داشتن یک پروژه خوب به شما کمک کند.
اشتباه در اتصال به برق 220 ولت
برخی افراد به اشتباه از قسمت پاور کابل ترکیبی برای انتقال برق 220 ولت شهری استفاده میکنند و آدابتور را در انتهای مسیر و نزدیک به دوربین وصل میکنند. این امر شرایط خیلی بد و مشکلات زیادی را در کابل ترکیبی ایجاد میکند. لطفا این کار را نکنید!
وقتی کابل برق 220 ولت در کنار کابل کواکسیل (RG59) با این فاصله بسیار کم قرار بگیرد، با انتقال برق از این کابل، یک میدان مغناطیسی قوی به وجود میآید که این میدان مغناطیسی روی دوربین AHD ، خیلی تاثیرگذار است.
تاثیر میدان مغناطیسی قوی بر کابل ترکیبی
اگر میدان خیلی قوی باشد و القای مغناطیسی و همچنین نویزهای موجود در سیستم هم به آن اضافه شوند بسیار مشکلساز میشود. حتی در طول زمان (نه به صورت ناگهانی) باعث سوختن دوربین میشود. حداقل مشکلی که در این پروژهها وجود دارد، داشتن کیفیت بدی از تصویر خواهد بود. اگر با همین شرایط تا انتهای مسیر پیش رود، تا سوختن دوربین پیش خواهد رفت.
خوشبختانه بعضی افراد به این موضوع مطلع هستند. برق 220 ولت را از این کابل عبور نمیدهند و آدابتور را در ابتدای مسیر وصل میکنند. در انتها ولتاژ 12 ولت dc را به دوربین متصل میکنند. اما همین افراد نیز ممکن است در یک پروژه شاهد مشکلاتی از قبیل موارد زیر باشند که دلیل آن را ندانند:
بررسی مشکلات کابل ترکیبی دوربین مداربسته
- دوربین به خوبی کار نمیکند.
- یکی از دورببنها تصویر ندارد.
- دوربین در روز تصویر دارد در شب تصویر قطع میشود.
- در شب IR دوربین روشن نمیشود.
- در شب نمیتواند IRcut را فعال کند.
حال این سوال پیش میآید که اگر قرار بود کابل ترکیبی کار نکند پس چرا بعضی از دوربینها کار میکند اما برخی درست کار نمیکند؟ هدف این مطلب صحبت درباره همین موضوع است.
بررسی سطح مقطع کابل ترکیبی
اگر شما کابل ترکیبی برند خریده باشید، مشخصههای فنی کابل روی آن حک شده است. اگر به مشخصات فنی کابل ترکیبی دقت کرده باشید، میبینید که سطح مقطع کابل پاور آنحدود 0.22 است. در صورتی که در کابلهای مستقل، سطح مقطع 0.75 است.
اگر حتی کمی با الکترونیک آشنایی داشته باشید، میدانید که میزان مقاومت الکتریکی با تغییر سطح مقطع، تغییر میکند. برای مثال اگر صد متر کابل مسی خالص با سطح مقطع 0.22 را در نظر بگیرید، روی رفت و برگشتی حدود 14 اهم مقاومت خواهید داشت. البته با فرض خوشبینانه این که مس خالص باشد، آلیاژ مس یا آلومینیوم با روکش مسی نباشد.
اگر 50 متر طول کابل را با همان سطح مقطع در نظر بگیرید، حدود 7و نیم اهم مقاومت در مسیر وجود خواهد داشت. شاید با خودتان فکر کنید که این رقم زیادی نیست. بله درست است، رقم بالایی نیست. دوربین در حالت عادی حدود 50 میلی آمپر جریان میکشد اما وقتی شب باشد و IRها بخواهند روشن شوند دوربین مداربسته حدود 400 یا 500 میلی آمپر جریان میکشد. بستگی به نوع led و تعداد آن، میزان جریان کشی دوربین متفاوت خواهد بود.
حالا فرض کنید یک دوربین 500 میلی آمپر جریان بکشد، با مقاومت 7و نیم اهمی که قبلا گفته شد. تقریبا 3و نیم ولت افت ولتاز خواهد داشت. پس به جای 12 ولت فقط 8ونیم ولت به دوربین میرسد و دوربین به هیچ عنوان نمیتواند IR را روشن کند یا IRcut را فعال کند.
در وضعیت بدتر مشکلات کابل ترکیبی ، اگر کابل بلندتر باشد که مقاومت بیشتری باشد یا IR قویتر باشد که جریان بیشتری بکشد، ممکن است دوربین به کلی از کار بیفتد. پس دقت کنید کابل مسی با مقطع 0.22 استفاده شده برای پاور بسیار اهمیت دارد و میتواند مشکلساز شود.
نتیجه
با داشتن آگاهی و اطلاعات از مشلات کابل ترکیبی میدانید که این کابل را در چه شرایطی استفاده کنید. با توجه به اینکه مصرف جریان در شب چه میزان است، کابل را انتخاب کنید.
افرادی که در پروژه از کابل ترکیبی و دوربین PTZ یا اسپید دام استفاده میکنند بسیار با این مشکل روبهرو شدهاند. که دوربین نمیتواند بچرخد و با اینکه به آن فرمان میدهند دوربین قابلیت چرخش ندارد. دوربین به دلیل چرخش، جریان زیادی خواهد کشید. با این شرایط افت ولتاژ ایجاد میشود و دوربین را نمیتواند بچرخاند.
لازم به ذکر است که در انتخاب کابل و برخورد نکردن با مشکلات کابل ترکیبی در اجرای پروژهها به این موارد دقت کافی داشته باشید.
نویسنده: امیر رستمیمنبع: اطلاعات نویسنده