تبدیل نشدن کارمند به رقیب
.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
در این مقاله قصد داریم به یکی از دغدغه های مهم تمامی صاحبان کسب و کار بپردازیم. اینکه اکثر صاحبان کار در مورد آوردن فردی به مجموعه و تبدیل نشدن کارمند به رقیب صحبت می کنند.
با رعایت این سه نکته کارمندان شما به رقیب تبدیل نخواهند شد.
دنبال دست راست درست کردن نباشید!
اکثر صاحبان مشاغل یک فرد را بعنوان دست راست خود قرار می دهند که آن فرد بتواند در نبود صاحب کار تمام کارهای مجموعه را انجام دهد. این کار کاملا اشتباه است و هیچ وقت یک کپی از خودتان در مجموعه درست نکنید.
اگر یک کپی از خودتان در مجموعه داشته باشید و همه کارهای مجموعه را آن شخص انجام دهد، آن فرد به این نتیجه خواهد رسید که من خودم می توتنم یک کسب و کار به این شکل را مدیریت کنم، پس چرا برای نفر دیگری کار کنم. به همین روال به این نتیجه خواهد رسید که برای خود کسب و کار جدیدی را آغاز کند.
100 درصد کارها را واگذار نکنید!
وقتی یکی از نیرو های شما 100 درصد گردش کاری مجموعه را می داند ،به این نتیجه و توانمندی خواهد رسید که می تواند کسب و کاری را از 0 تا 100 انجام دهد پس دلیلی نخواهد دید برای شما کار کند.
شما باید نیروهایی با درصد پایین تر ایجاد کنید. یعنی اگر 5 نیرو دارید، 5نیروی 20درصدی درست کنید یا اگر 10 نیرو دارید ده نیروی 10درصدی درست کنید.
هر کدام از نیرو های شما باید درصدی از کار را انجام دهند. با اینکار اگر کارمندی تصمیم بر راه اندازی کسب و کار کند، درصدی از کار را یاد گرفته و درصد کمی می تواند رقیب شما شود.
لایه های عمیق کسب و کارتان را نباید پرسنل بداند!
هر کسب و کاری از 5 لایه تشکیل شده است :
لایه اول: مشتریان و حجم فروش
قطعا هر فردی که برای مجموعه شما کار می کند، میداند شما چند مشتری و چقدر فروش روزانه دارید. این لایه لایه ای است که تمام پرسنل از آن خبر دارد.
لایه دوم: تامین کنندگان کالا و خدمات شما
تامین کنندگان کالای شما را تعداد کمی از پرسنل باید بدانند.
لایه سوم: حسابداری
شامل هزینه ها، سود و زیان می باشد که معمولا حسابدارای مجموعه می دانند. نیروی فروش شما نمیداند هزینه نگهداری یک مجموعه چقدر است ولی قطعا حسابدار شما می داند.
لایه چهارم: ارتباطات
قطعا تعداد زیادی از مشتریان با مدیر مجموعه ارتباطاتی دارند. ارتباطات در هر کسب وکاری بسیار کلیدی می باشد. ارتباطات خودتان را به راحتی به پرسنل منتقل نکنید.
لایه پنجم: تجربه مدیرعامل
مدیر هر کسب و کاری تجربیاتی در زندگی دارد که در بحران ها می داند کسب و کار خود را چگونه اداره کند. نیرویی که کار شما را کپی میکند بخاطر بی تجربگی ضرر و زیان زیادی می کند.
نویسنده: محمد امین طیبیمنبع: اطلاعات نویسنده