• اسفند 18, 1399

فیش BNC یا British Naval Connector نوعی فیش ارتباطی می‌باشد که به منظور اتصال کابل های کواکسیال بکار برده می شود. همان طور که می‌دانید انواع کانکتور BNC کاربردهای مختلفی دارد که از آن در انتقال تصویر آنتن‌های قدیمی استفاده می‌کردند. دستگاه‌های DVR , HVR و آنتن های ماهواره و حتی کارت رسیورها هم از این رابط بی ان سی بهره می‌گرفتند.

تاریخچه فیش BNC

فیش BNC در اصل برای استفاده نظامی طراحی شده است ولی در انتقال‌های ویدئویی نقش کلیدی دارد. کانکتور بی ان سی ها در زمینه‌های مختلفی از جمله تجهیزات تلویزیونی،تجهیزات آزمایشگاهی، رادیویی ، ارسال و دریافت سیگنال‌های ویدیویی و همچنین در بعضی شبکه‌های کامپیوتری بکار برده می‌شوند. دیگر کاربرد فیش بی ان سی برای ارتباط دوربین‌های مداربسته آنالوگ می‌باشد. کاربرد انواع فیش BNC در کابل های کواکسیالی از جمله RG59 ، RG58 ، RG179 و در نهایت  RG316 می‌باشد.

 

کانکتور BNC برای اتصالات سیگنال مانند موارد زیر استفاده می‌شود:

  • سیگنال‌های ویدئویی رابط دیجیتال آنالوگ و سریال
  • آنتن‌های رادیویی
  • الکترونیک هوا فضا (اویونیک)
  • ابزار هسته ای
  • ابزار آزمایش
  • ابزار دوربین و دستگاه مداربسته DVR

 

انواع فیش BNC

کانکتور bnc هم انواع مختلفی دارند که به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

  1. پرسی
  2. لحیمی
  3. پیچی
  4. وی کپ

نگاهی کوتاه به کابل کواکسیال

با توسعه شبکه های رادیویی در اوایل دهه 1940 در امریکا، نیاز به استفاده از کابلهایی که بتوانند این دیتاهایی رادیویی را به طرف فرستنده ها انتقال دهند و یا برعکس سیگنال های دریافتی از آنتن های گیرنده های رادیویی برای آشکارسازی به قسمت آنالیز و آشکار سازی انتقال دهند،  بسیار محسوس بود. نیاز به این کابلها برای این بود که بتواند سیگنالی که فرکانس بالایی دارد را انتقال دهد و در طول مسیر انتقال نویز کمی روی آن سوار شود. به همین منظور کابل هایی طراحی و ساخته شد که به آن کابل های هم محور (کواکسیال) می نامند.

این کابل ها دارای یک مغزی می باشد که نقش هدایت سیگنال را به عهده دارد و بعد از یک پوشش عایق قرار داده شده است. روی پوشش عایق، یک کلاف بافته شده از رشته های نازک مس به نام شیلد قرار دارد. استفاده از شیلد هم تاثیر نویز و امواج مزاحم را بر روی سیگنال اصلی کاهش می دهد و همچنین میتواند توازن ولتاژ صفر ولت را در دوطرف کابل رعایت کند. در نهایت همه این موارد توسط یک پوشش عایق پوشانده شده است.

البته این کابل به مرور زمان در سیستم های دیگر نیز جای خود را باز کرد و در صنعت رادیو، تلوزیون و دوربین های مدابسته جایگاه مناسبی را به خود اختصاص داد. قسمت چالش برانگیز آن، انتها و ابتدای کابل کواکسیال بود که برای اتصال به بقیه برد یک حلق مفقوده داشت و معمولا با دو عدد پیچ یا با لحیم کاری دو قسمت شیلد و مغزی به بقیه برد متصل میگردید.

به مرور زمان با توسعه صنعت الکترونیک مخابرات کابل های هم محور ( کواکسیال ) هم توسعه پیدا کردند به گونه ای که امروزه در مدل های زیر این کابل ها در دسترس میباشد .

  • RG60: برای سیستم های تصویری با کیفیت بالا
  • RG11: انتقال سیگنال در فواصل طولانی
  • RG6: تلوزیون و ماهواره
  • RG58: ارتباط بین طلوزیون های معمولی و آنتن
  • RG59: سیستم های امنیتی و دوربین های مداربسته 

فیش بی ان سی BNC پرسی

کاربرد: مخصوص کابل کواکسیال

نوع کانکتور: پرسی

جنس: فلزی

دارای نوار پلاستیکی عایق کانکتور BNC همانند سایر اتصال دهنده‌های بی ان سی بصورت نری و مادگی با یکدیگر متصل می‌شوند. شامل یک پین داخلی و یک شیار چرخنده می‌باشند. بدنه چرخشی فیش BNC نر در رابط BNC ماده با چرخشی 180 درجه قفل خواهد شد. طراحی داخلی انواع رابط های BNC موجب اتصال دو کانکتور به هم می‌شود.

پرسی

 

 نصب فیش BNC پرسی :

ابزار مورد نیاز: کابل کواکسیال، آچار پرس، BNC پرسی، سیم چین، کاتر

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}

1. کابل کواکسیال را به اندازه ۱۹میلی متر با کاتر لخت کنید تا به شیلد برسید. در هنگام لخت کردن روکش دقت کنید که شیلد ها را با کاتر قطع نکنید.

2. یک سانتیمتر از شیلد را جدا نمایید تا به عایق داخلی (روکش مغزی) برسید. آنگاه 3/5 میلی متر از عایق داخلی را با کاتر بردارید.

3. مغزی فیش را توسط دستگاه پرس، به مغزی لخت شده پرس کنید. دقت کنید هنگام پرس، مغزی کابل بر اثر خم شدن نشکند.

4. فیش BNC را در داخل کابل قرار دهید و آن را توسط دستگاه، پرس کنید.

5. توجه کنید قبل از قرار دادن رابط BNC حتماً غلاف پرس (Crimp Sleeve) را از کابل عبوردهید.

 

جهت مشاهده ویدیو کامل نصب و سوکت زنی BNC کلیک کنید.

 

فیش BNC لحیمی

در فیش های BNC لحیمی، مغزی کابل به فیش لحیم می‌شود. لحیم شدن مغزی باعث برقرار شدن یک اتصال بسیار مستحکم و قوی بین کانکتور و کابل می‌شود. استفاده از این فیش‌ها زمانی که طول کابل طولانی شده بیشتر صورت می‌گیرد.

 

آموزش زدن بی ان سی لحیمی:

1- هویه خود را داغ کرده و فیش را باز کنید.

2- کابل را مطابق اندازه های قبل لخت کنید و کابل را از داخل درب فیش رد کنید.

3- قسمت گیره فیش را باز کرده و کابل را طور داخل ان قرار دهید که شیلد لخت شده کابل کاملا زیر گیره قرار گیرد.

4- مغزی فیش را داخل قسمت لحیم فیش قرار دهید.

5- گیره فیش را سفت کنید.

6- با توجه به شکل زیر مغزی را به قسمت مرکزی فیش لحیم کنید.

7- برای جلوگیری از اتصال بدنه به مغزی میتوانید با چست قسمت لحیم شده را با چسب یا عایق خود فیش بپوشانید.

8- درب فیش را ببندید.

 

آموزش زدن فیش BNC لحیمی
آموزش زدن فیش BNC لحیمی

 

فیش بی ان سی پیچی

در این نوع فیش‌ها ، کابل و فیش BNC از طریق سفت کردن یک پیچ به یکدیگر متصل می شوند.

فیش بی ان سی پیچی

 

آموزش زدن فیش BNC پیچی:

تجهیزات لازم: فیش BNC پیچی، کابل، پیچ گوشتی فیش پیچی از دو بخش متفاوت تشکیل شده. بدنه اصلی فیش و درب بیرونی فیش.

1. فیش را باز کنید.

2. کابل را مطابق اندازه های قبل لخت کنید و آنرا را از داخل درب کانکتور رد کنید.

3. قسمت گیره کانکتور را باز کرده و کابل را طور داخل ان قرار دهید که شیلد لخت شده کابل کاملا زیر گیره قرار گیرد.

4. پیچ فیش را باز کرده و مغزی فیش را داخل قسمت پیچ قرار دهید و سفت کنید.

5. گیره را سفت کنید.

6. برای جلوگیری از اتصال بدنه به مغزی می‌توانید قسمت پیچ را با چسب یا عایق خود فیش BNC بپوشانید.

7. درب کانکتور بی ان سی را ببندید.

 

 فیش BNC وی کپ

بهترین نوع بی ان سی «وی کپ» است. این نوع از فیش BNC با ابزار مخصوص به کابل متصل می‌شود. اگر به هر دلیلی بخواهید کابل را کوتاه کنید، می‌توانید اتصال را باز کنید و مجدد استفاده نمایید. این عمل تا ۸۰ بار قابل انجام است. معمولا  روی خود کانکتور مشخصاتی چاپ نمی‌شود و در صورت عدم شناخت علمی یا تجربی، مجبورید به فروشنده اعتماد نمایید!

 فیش BNC وی کپ

برای کاربردهایی که «لرزش» یک پارامتر مهم است (سیستم‌های پرتابل یا دوربین هایی که بر روی وسایل درحال حرکت نصب شده اند)، به جای کانکتور BNC از کانکتورهای TNC استفاده می‌شود. انواع دیگری از این نوع فیش BNC وجود دارد که معروف ترین آنها بی ان سی به AV نام دارد که برای اتصال مستقیم به ورودی های ویدئویی کاربرد دارد.

 

انواع نسخه های 50 و 75 اهمی

اتصالات بی ان سی معمولاً در نسخه های 50 و 75 اهم ساخته می‌شوند که برای استفاده با کابل‌های همان امپدانس مشخصه مطابقت دارند. بی ان سی 75 اهم را بعضی اوقات می‌توان توسط دی الکتریک کاهش یافته تشخیص داد. رابط 75 اهم از لحاظ ابعادی کمی متفاوت از نوع 50 اهم است ، اما با این وجود می توان این دو را جفت کرد. فیش های BNC پنجاه اهمی معمولاً برای استفاده در فرکانس‌های حداکثر 4 گیگاهرتز و نسخه 75 اهم تا 2 گیگاهرتز مورد استفاده قرار می‌گیرند .

انواع نسخه های 50 و 75 اهمی

یک نوع از بی ان سی 95 اهمی در بخش هوا فضا استفاده می‌شود . این دستگاه با اتصالات ویدیویی 95 اهم برای نمایش کابین خلبان شیشه ای در برخی هواپیماها استفاده می‌شود.

برنامه‌های ویدئویی (به ویژه سیگنال های ویدئویی HD) عمدتا از اتصالات 75 اهم فیش BNC استفاده می‌کنند ، در حالی که اتصالات 50 اهم برای داده استفاده می‌شود. بسیاری از گیرنده‌های VHF از ورودی آنتن 75 اهم استفاده می‌کنند ، بنابراین آن‌ها اغلب از اتصالات 75 اهم کانکتور BNC استفاده می‌کنند.

 

اتصالات Tee BNC با ترمینال‌های بار مقاومت

اتصال فیش BNC برای رکورد فیلم در دستگاه‌های ویدیویی تجاری استفاده می‌شود. اتصالات بی ان سی معمولاً روی کابل‌های شبکه 10base2 اترنت و کارت‌های شبکه استفاده می‌شود. اتصالات کانکتور BNC را می‌توان در استودیو‌های ضبط صدا نیز یافت. تجهیزات ضبط دیجیتال از اتصال برای هماهنگ سازی اجزای مختلف از طریق انتقال سیگنال‌ها استفاده می‌کنند.

به طور معمول فیش BNC نری به یک کابل کواکسیال و فیش مادگی به یک صفحه بر روی تجهیزات ، نصب می‌شود. اتصالات BNC غالباً به گونه ای طراحی شده اند که با استفاده از یک ابزار دستی ، به راحتی قابل نصب هستند.

 

کارایی فیش BNC در دستگاه و دوربین مداربسته DVR

جهت اتصال دوربین‌ها به دستگاه رکوردر تصاویر ، در تکنولوژی اتصال دوربین مداربسته AHD آنالوگ و DVR-CVR-TVR-SDI توسط انواع کابل کواکسیال ، فیش بی ان سی مورد استفاده قرار می‌گیرد . انواع فیش BNC مناسب می‌بایست نویز کمتری ایجاد نماید تا تصویر در خروجی دوربین و یا ورودی دی وی آر دچار نویز، خط خطی شدن، برفکی شدن نگردد.

نکته: بیشتر خطا‌های تصویر از قبیل نویز و خط خطی شدن تصویر و قطع و وصلی تصویر در دستگاه DVR معمولا به دلیل مشکل در خرابی فیش BNC اتفاق می‌افتد با تعویض رابط BNC می‌توان از بروز چنین مشکلاتی پرهیز نمود. یکی دیگر از علت‌های نویز در تصویر خرابی فیش نری و مادگی در دوربین مداربسته می‌باشد.

 

برل BNC یک به دو ( تبدیل نری به دو مادگی ):

وقتی بخواهیم از یک دوربین در دو دستگاه تصویر داشته باشیم از برل فیش BNC یک به دو استفاده می‌شود .

برل BNC یک به دو ( تبدیل نری به دو مادگی )

 

برل BNC نری به نری ( تبدیل نری به نری ):

این برل بیشتر برای افزایش طول کابل کاربرد دارد.

برل BNC نری به نری

 

برل BNC تبدیل مادگی به ( AUDIO AV ) تبدیل نری به فیش سونی:

این برل فیش BNC در دستگاه‌های DVR جهت انتقال صدا از میکروفون به دستگاه DVR و انتقال تصویر دستگاه DVR به تلویزیون‌های قدیمی استفاده می‌شود. این BNC معمولا به صورت جفت استفاده می‌شود.

برل BNC تبدیل مادگی به ( AUDIO AV )

 

برل BNC تبدیل  مادگی به مادگی :

این برل فیش BNC جهت ارتباط بین کابل کواکسیال RG59 مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا جهت افزایش طول کابل کواکسیال از این کانکتور BNC استفاده می‌شود.

برل BNC تبدیل  مادگی به مادگی 

 فیش BNC تبدیل سوکت به نری:

این نوع فیش BNC به بی ان سی ترمینالی هم معروف هستند.

موارد استفاده:

این برل BNC جهت ارتباط بین کابل کواکسیال RG59 با دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از جدا کردن و بریدن عایق محافظ و عایق مغزی کابل کواکسیال، مغزی و شیلد کابل به سر سوکت رابط BNC توسط پیچ محکم می‌شوند.

کانکتور BNC تبدیل سوکت به نری 

آچار رابط BNC پرسی

  • مخصوص اتصال فیش BNC پرسی به کابل کواکسیال
  • آچار پرس مخصوص کانکتور BNC کابل‌‌های کواکسیال
  • دارای پیچ تنظیم مقدار فشار
  • TPR قفل نگهدارنده و دسته ضد لغزش
  • S45C اسکلت فولاد کربن

آچار

 

تستر کابل BNC و  کابل شبکه

تستر شبکه کی نت که به تستر دیجیتال معروف است دارای قابلیت شبکه و تلفن و کواکسیال یا همان رابط BNC و USB  را داراست. این تستر نسبت به تستر ۸۱۰۸ دارای جثه ی کوچکتری ولی با امکانات بالاتری می‌باشد. این تستر دارای یه مقاومت داخلی و یک مقاومت اکسترنال می‌باشد که بوسیله آن می‌توان یک سره کابل کواکسیال یا همان فیش BNC را به دستگاه و یک سره دیگر آنرا به مقاومت اکسترنال متصل نمود و چگونگی کارایی آنرا مورد بررسی قرار داد.

همچنین این تستر به صورت دو تیکه برای راحتی کار به منظور اتصال کابل تلفن و کابل شبکه برای مسافت های طولانی کاربرد دارد. کی نت یکی از بهترین برند های موجود دربازار می‌باشد. از مهمترین ویژگی این تستر نشان دادن CONECT یا DISCONECT بودن کابل و یا حتی نوع کابل ساخته شده اعم از استریت یا کراس را مشخص می‌نماید.

 

ویژگی تستر کابل شبکه کی نت:

  • قابلیت تست کابل‌های RJ11, RJ45, USB, BNC
  • قابلیت تست کابل شبکه STP و UTP
  • سرعت تست بالا
  • نمایش وضعیت شارژ باطری
  • هشدار پایان رساننده 25Ohm/50Ohm
  • هشدار Straight یا Crossover
  • دارای چراغ‌های هشدار LED
  • عکس العمل سریع در پروسه تست
  • تست طول کابل۶۰۰ FT برای فیش RJ-45, RJ-11, BNC
  • حداکثر طول کابل۱۰۰۰۰FT
  • اندازه کوچک به همراه کیف نگهدارنده
  • دارای سیستم هشدار بیپ
  • تامین انرژی با باطری ۹ ولت کتابی (باطری در پک تستر نمی‌باشد)
  • اندازه: ۲۵*۸۶*۱۴۴ میلی متر
  • وزن: ۱۶۸ گرم

تستر کابل شبکه

  نویسنده: تیم فنی CCTVGRAM
  منبع: CCTVGRAM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X